Libresse en Oxfam Novib zorgen voor studiebeurzen en maandverband in Soedan

Over Tork


Onder de merknaam Tork bieden wij een breed assortiment hygiëneproducten zoals bijvoorbeeld handdoekjes, zeep, servetten, toiletpapier en poetsdoeken. Wereldwijd adviseren en leveren wij onze producten en diensten aan professionele gebruikers zoals o.a. hotels, ziekenhuizen, scholen en werkplaatsen.

Door de jarenlange ervaring en expertise op het gebied van hygiëne en duurzaamheid, is Tork marktleider in verschillende sectoren en een betrokken partner in meer dan 90 landen. Tork is onderdeel van het SCA merkportfolio, samen met o.a. Libresse, Libero, Edet en Tena.

SCA onderscheidt zich wereldwijd door haar milieubeleid en focus op duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid.

Meer weten over Tork?
Waarom Oxfam Novib?


Oxfam Novib is overtuigd van zelfdoen. Daarom steunen zij projecten van mensen in ontwikkelingslanden die zelf aan hun toekomst werken. En pakt Oxfam Novib de oorzaken van armoede aan door te lobbyen en campagne te voeren. Ze werken samen met burgers, organisaties, bedrijven en overheden. Het ideaal: een wereld waarin iedereen een zelfstandig bestaan kan opbouwen, het zélf kan doen.


Tork is expert op het gebied van sanitaire hygiëne, Oxfam Novib op het terrein van ontwikkelingssamenwerking. Oxfam Novib is tevens CBF gecertificeerd (keurmerk voor goede doelen) en is politiek en religieus neutraal .Samenwerken met Oxfam Novib geeft Tork de kans om, via verbeterde persoonlijke hygiëne, een verschil te maken voor de mensen in Zuid-Soedan.

Meer weten over Oxfam Novib?

MRDA als lokale kracht


Om er zeker van te zijn dat de projecten die Tork steunt op een professionele wijze worden uitgevoerd, hebben Oxfam Novib en Tork een samenwerkingsverband gesloten met MRDA (Mundri Relief and Development Association). Deze non-gouvermentele organisatie is opgericht 'voor de mensen, door de mensen' en is de grootste hulpverlener in Zuid-Soedan. MRDA heeft als doel samen met de lokale bevolking te werken aan een betere leefomgeving en tevens bij te dragen aan het verminderen van armoede en onrecht.

Naast Tork helpen Edet, Libresse en Tena ook


SCA helpt in Zuid-Soedan en Niger
In de regio Mundri in Zuid-Soedan sterft één op de zeven kinderen. Een van de hoofdoorzaken is diarree. Meisjes gaan vaak niet naar school of haken af. Reden: gebrek aan schoolgeld en maandverband. In Niger, het gevaarlijkste land om een kind te krijgen, sterft 1 op de 20 moeders bij de geboorte van een van haar kinderen en brengt te jong moederschap regelmatig ernstige schade aan de gezondheid van de moeder toe.

SCA helpt
SCA heeft met haar merken Edet, Libresse, Tork en Tena veel kennis over deze hygiëne gerelateerde problemen. Edet, Tork, Libresse en Tena zullen samen met hun achterban projecten in Zuid-Soedan en Niger steunen met onder meer financiering en kennis. Samen met Oxfam Novib wordt ervoor gezorgd dat iedere donatie een daadwerkelijke bijdrage betekent aan de oplossing van de problemen in beide landen. De merken van SCA ondersteunen hiermee de VN millenniumdoelen.

  • Over Tork
  • Over Oxfam Novib
  • Over MRDA
  • Over SCA Helpt


Tork & Oxfam Novib werken de komende drie jaar samen zodat voor o.a. 22.000 schoolkinderen in Mundri handhygiëne mogelijk wordt gemaakt. Met uw hulp kunnen nog veel meer kinderen worden geholpen. Er zijn verschillende leuke cadeaus en sponsormogelijkheden om mee te helpen. Lees hier hoe ook uw bedrijf dit project kan steunen.